Thaikrydrede laksekaker med byggotto
Thaikrydrede laksekaker med byggotto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Thaikrydrede laksekaker med byggotto

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Thaikrydrede laksekaker med byggotto

Små laksekaker med karrismak, servert med bygotto - risotto med byggris. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

Stek små kaker som træs på spidd, og serveres som en lett kveldsrett.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Laks(filet uten skinn)
1stk
2stk
1ts
Ingefær(revet)
2ss
Koriander(hakket)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Olivenolje(til steking)

Bygotto

2pose(r)
2dl
0.5stk
Paprika(rød, i terninger )
0.5ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk laksen.

  2. Skrell poteten og skjær den i små terninger. Kok den mør i usaltet vann. Damp poteten godt og mos den.

  3. Rens og finhakk vårløk. Bland laks, poteter, egg, vårløk, ingefær, koriander og limejuice. Smak til med salt og pepper.

  4. Form farsen til små kaker og stek dem i olje, 2—3 minutter på hver side.

  5. Klipp opp posene med byggris, hell risen i et kokekar og hell på kokende vann. Kok byggrisen i ca. 15 minutter. Rør inn smør, paprika, karri og koriander og smak til med salt.

  6. Tre laksekakene på trespidd og anrett dem på en seng av byggotto.

Små laksekaker med karrismak, servert med bygotto - risotto med byggris. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN