nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Vårgrønn ertesuppe
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Vårgrønn ertesuppe
Har du poser med frosne erter i fryseren, er det fort gjort å lage denne suppen med en fin hvitløksmak.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
1fedd
2stk
2ss
Smør(til steking)
250g
Grønne erter(frosne)
1klype(r)
1klype(r)
1.5dl
Crème fraîche(eller rømme)
SLIK GJØR DU
Rens og skjær løken i terninger. Hakk hvitløken fint. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Stek løk og hvitløk i en kjele i ca. 2 minutter. Tilsett potetene og la dem surre med noen minutter uten at de tar farge.
Hell buljongen i kjelen og la suppen koke ca. 10 minutter. Legg i de frosne ertene og la alt koke ytterligere i 5 minutter.
Kjør suppen i blender eller med stavmikser til den er glatt. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Server suppen med godt brød.