Vårgrønn ertesuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Vårgrønn ertesuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Vårgrønn ertesuppe

Mettende suppe med lekker farge. Ertesuppe lager du raskt. Server med ferskt brød og en skje rømme til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Har du poser med frosne erter i fryseren, er det fort gjort å lage denne suppen med en fin hvitløksmak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
2stk
2ss
Smør(til steking)
250g
1klype(r)
1klype(r)
1.5dl
Crème fraîche(eller rømme)

SLIK GJØR DU

  1. Rens og skjær løken i terninger. Hakk hvitløken fint. Skrell potetene og skjær dem i terninger.

  2. Stek løk og hvitløk i en kjele i ca. 2 minutter. Tilsett potetene og la dem surre med noen minutter uten at de tar farge.

  3. Hell buljongen i kjelen og la suppen koke ca. 10 minutter. Legg i de frosne ertene og la alt koke ytter­ligere i 5 minutter.

  4. Kjør suppen i blender eller med stavmikser til den er glatt. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.

  5. Server suppen med godt brød.

Mettende suppe med lekker farge. Ertesuppe lager du raskt. Server med ferskt brød og en skje rømme til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN