Vegetarisk form med mozzarella
Vegetarisk form med mozzarella Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Vegetarisk form med mozzarella

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Vegetarisk form med mozzarella

Brokkolini er en liten, lang­stilket slektning av brokkoli. Den har kort koketid. Foto: Ralph Månsson

Oppskrift

Vurdering

2.8 (44 stemmer)
Dropp kjøttet, og lag en vegetarisk form med gode smaker og mange deilige grønnsaker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Tomat(knuste)
1ss
Olivenolje(til steking)
3stk
1stk
Paprika(grillet, fra glass)
300g
Brokkolini(eller brokkoli)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Mozzarella(125 g)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Del auberginen i skiver, ca. 1 cm tykke. Legg dem utover på benken, og strø på litt salt. Tørk væsken av med kjøkkenpapir etter ca. 20 minutter.

  2. Kok tomatene i en kjele sammen med tomatpuré, presset hvitløk og buljongterning i ca. 15 minutter.

  3. Kok rødbetene i lett saltet vann i ca. 20 minutter. Skrell dem, og skjær dem i biter.

  4. Stek aubergineskivene i olivenolje i en stekepanne på begge sider til de får fin farge. Skjær løken i båter, og del den grillede paprikaen i biter.

  5. Hell tomatsausen i en ildfast form, legg i rødbeter, aubergineskiver, brokkoli, løk og grillet paprika, og fordel tomater på toppen. Strø på salt og pepper.

  6. Riv mozzarella grovt og strø over. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.

  7. Strø litt persille over ved servering.

Brokkolini er en liten, lang­stilket slektning av brokkoli. Den har kort koketid. Foto: Ralph Månsson

Oppskrift

Vurdering

2.8 (44 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN