Brokkolisuppe med reker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Brokkolisuppe med reker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Brokkolisuppe med reker

NYTES KALD: Ikke alle supper behøver å være varme!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Torben Hjulmand

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En kald suppe som smaker nydelig om sommeren.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

300g
Reker(rensede)
100g
Brokkoli(lettkokt)
2stk
Brød(baguette eller toast)
2stk
Potet(middels store)
1l
Grønnsaksbuljong(utblandet med vann)
0.5ts
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.

  2. Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter. Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.

  3. Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.

  4. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.

  5. Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.

NYTES KALD: Ikke alle supper behøver å være varme!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Torben Hjulmand

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN