Italiensk pai
Italiensk pai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Italiensk pai

nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Italiensk pai

Nydelig italiensk pai Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er en skikkelig middagspai med stekte grønn­saker som gir god smak sammen med ost og pesto. Start med en ferdig paibunn, eller lag en fra bunnen av.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Trill paibunnen ut og dekk formen i bunn og opp langs kanten. Prikk litt i bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 15 minutter.


  2. Hakk løk, paprika, fenn­ikel og squash. Stek alt i smør i ca. 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.


  3. Fordel grønnsakbland­ingen, delte tomater (hold igjen noen), ost og pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.


  4. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.


  5. Stek i nedre del av ovnen ved 225° i 30–40 minutter til paien har fått fin farge og eggestanden har satt seg.


  6. Pynt gjerne med noen urter ved servering.

Nydelig italiensk pai Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN