Karlas danske leverpostei
Karlas danske leverpostei Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Karlas danske leverpostei

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Karlas danske leverpostei

GJØRE DET SELV: Hjemmelaget leverpostei. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (20 stemmer)
Dette er en av Karlas julefavoritter, en klassisk dansk leverpostei med deilig krydder- perfekt til julefrokosten. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Svinelever(grovkvernet)
200g
Spekk(grovkvernet)
1stk
1stk
3stk
Timian(kvister, bruk bladene)
0.5ts
0.5ts
Svart pepper(kvernet)
3ts

Til sausen

1dl
2.5dl
Kraft(eller buljong)

SLIK GJØR DU

  1. Start med sausen. Smelt smøret i en kjele, ha i melet og rør godt. Hell i væsken, og rør godt. 

  2. La sausen putre på lav varme i rundt 20 minutter, mens du rører ofte. Kjøl ned. 

  3. Kjør egg, løk, hvitløk, timian, allehånde og ansjos i en hurtighakker.

  4. Bland så kvernet svinelever og kvernet spekk i den avkjølte hvitesausen. Ha i eggeblandingen, og rør godt sammen med en stor visp. Ha i salt og pepper, smak eventuelt til med litt ekstra.

  5. Fordel posteien i former. Aluminiumsformer egner seg fint. Legg bacon og laurbærblad på toppen hvis du ønsker det. Bak leverposteien i vannbad på 170 grader i 35-40 minutter. 

  6. Leverposteismeten kan fryses rå, og settes i frossen tilstand rett i vannbad i ovnen. Den trenger da 55 minutter før den er ferdig.

GJØRE DET SELV: Hjemmelaget leverpostei. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN