Sprøstekt uer med godt tilbehør
Sprøstekt uer med godt tilbehør Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
2t

Sprøstekt uer med godt tilbehør

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
2t

Sprøstekt uer med godt tilbehør

Uer med sprøstekt skinn og godt tilbehør av aubergine, spisskål og fine grønne erter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (34 stemmer)
Kjøkkensjefen serverer fisken med sprøstekt skinn og godt tilbehør av aubergine, spisskål og fine grønne erter. Du kan velge bort ett av tilbehørene og likevel få en lekker rett.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Uer(uten skinn)
1ss
Olivenolje(til steking)
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)

Auberginepuré

0.5ts

Kalvesjy

1klype(r)

Spisskål og erter i holliandaise

1stk
Sitron(skall og saft)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1klype(r)
Gressløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret til hollandaise­sausen, ta det av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.

  2. Visp eggeplommene over vannbad til de tykner, visp inn det klare smøret litt om gangen. Spe i olivenolje, først dråpevis, når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle. Smak til med sitron og salt.

  3. Fres strimlet spisskål og hakket sjalottløk i olje. Bruk svak varme så det ikke blir brunt. Vend inn ertene og varm det så fryste erter tiner. Rør inn gressløk. Avkjøl grønnsakene og rør inn 3–4 ss av hollandaisesausen. (Resten av sausen kan du oppbevare i kjøleskap i 2–3 dager og bruke til en annen fiskerett.)

  4. Fjern skinnet på tomatene. Dryss dem lett med sukker og salt og tørk dem i ovn ved 80° til de har fått en tynn hinne, ca. 15 minutter. Avkjøl dem og pensle dem med olje.

  5. Del auberginene i to langsetter og skjær snitt på kryss og tvers i snittflaten. Dryss på sukker og salt og bak dem i ovn ved 160° i ca. 1 ½ time, til de har falt godt sammen. Skrap ut fruktkjøttet, mos det og smak mosen til med crème fraîche og smør, eventuelt også mer salt og en anelse pepper. Dette kan gjøres i god tid og mosen bare varmes forsiktig før servering.

  6. Kok kalvekraften inn til det halve og smak den til med salt og sitron.

  7. Uer har store skjell som sitter godt fast. Det er viktig å skrape dem ordentlig av. Bruk en fiskeskrape eller sløv bordkniv og skrap fisken under vann slik at skjellene ikke spruter rundt. Tørk fisken godt og skjær snitt i skinnet. Dryss salt på kjøttsiden og stek fisken i olje med skinnsiden ned til skinnet har fått god skorpe. Tilsett smør og stek fisken videre på skinnsiden til den er akkurat gjennomstekt, 4–6 minutter.

  8. Anrett den nystekte fisken med skinnsiden opp og det gode tilbehøret, slik bildet viser. Her serveres små nypoteter kokt i sterkt saltet vann til fisken.

Uer med sprøstekt skinn og godt tilbehør av aubergine, spisskål og fine grønne erter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (34 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN