Viltgryte med anis og einerbær
Viltgryte med anis og einerbær Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
2t

Viltgryte med anis og einerbær

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
2t

Viltgryte med anis og einerbær

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oppskrift

Vurdering

Dette er en flott gryte å invitere til fest på. Den har en fyldig smak og anisen setter en spiss. Server gryten med hjemmelaget potetmos og en skje ripsgele

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Reinsdyrkjøtt(i biter. kan byttes ut med elg eller hjort)
2stk
Løk(hakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1ts
Einerbær(knuste)
150g
150glass
1klype(r)
1klype(r)
1ss
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Stek kjøttet i en stor gryte, gjerne i en jerngryte i olivenolje.

  2. Tilsett hvitløk og løk. Rør i tomatpuré, stjerneanis, timian, einerbær, laurbærblad og litt salt og pepper. Stek videre noen minutter.

  3. Hell på rødvin og vann slik at det dekker kjøttet. La gryten trekke på svak varme i ca. 1 time under lokk til kjøttet er mørt.

  4. Skrell og kok gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Tilsett det i gryten og la det koke ca. 15 minutter.

  5. Jevn gryten med maisenna som er rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt, pepper og ripsgelé.

  6. Pynt med urter og server gryten med ripsgelé eller tyttebærsyltetøy og potetstappe.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN