Grønnsaksgryte med aioli
Grønnsaksgryte med aioli Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Grønnsaksgryte med aioli

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Grønnsaksgryte med aioli

Vegetarisk grønnsaksgryte med fennikel, kålrot, kikerter, stangselleri, gulrot og potet. Servert med hjemmelaget aioli og ferskt brød Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

Ønsker du kjøtt i gryten, kan du steke med 1 pakke bacon eller legge i biter av god pølse. Aioli er en hvitløkmajones som ­smelter ut i den varme gryten.

SLIK GJØR DU

  1. Skyll kikerter i rennende kald vann.

  2. Skjær poteter og grønnsaker i små biter. Varm olje og smør i en romslig kjele. Stek poteter og grønn­saker uten at det tar farge i ca. 5 minutter. Hell på buljong. Tilsett kikerter og krydder. Kok gryten i ca. 15 minutter og smak til.

  3. Lag aioli ved å presse hvitløken i en skål. Bland med eggeplomme. Hell dråpevis i olje under kraftig pisking og smak til med salt og pepper.

  4. Serveres med aioli og godt brød.

Vegetarisk grønnsaksgryte med fennikel, kålrot, kikerter, stangselleri, gulrot og potet. Servert med hjemmelaget aioli og ferskt brød Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN