Juletorsk
Juletorsk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Juletorsk

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Juletorsk

JULESTEMNING: Denne oppskriften på juletorsk smaker nydelig.

Foto: Norges sjømatråd / Studio Dreyer-Hensley

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.3 (21 stemmer)
Torsk hører julen til, og med denne oppskriften med rotmos og rødvinsaus til garanterer vi julestemning.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Torsk(ryggfilet, med skinn)
2ss
2stk
Nellik(spikere)
3skiver
0.25stk

Rødvinsaus

1ss
Gressløk(frisk)
0.5ts
Timian(frisk)

Tilbehør

SLIK GJØR DU

  1. Dryss salt på fisken og la den ligge og hvile i ca. 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den. 

  2. Hell olivenolje, krydder og appelsin delt i skiver, i en ildfast form. Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i formen med skinnsiden opp. 

  3. Bak den på 150 °C i ca. 15 minutter. Når fisken er ferdig kan man lett dra av skinnet.

  4. Skrell kålrot og gulrot og kok dem i vann med sitronskiver og en kvist rosmarin. Kok til grønnsakene er helt møre.
    Hell av vannet, kast ut sitronen og rosmarinen.

  5. Ha i smøret og fløten mos grønnsakene til en grov stappe.
    Smak til med salt, og grovmalt sort pepper.

  6. Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve.

  7. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

  8. Servere juletorsken med rotfruktpuré, rødvinssaus og kokte mandelpoteter.

JULESTEMNING: Denne oppskriften på juletorsk smaker nydelig.

Foto: Norges sjømatråd / Studio Dreyer-Hensley

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.3 (21 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN