Safranris med pølse og mynteyoghurt
Safranris med pølse og mynteyoghurt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Safranris med pølse og mynteyoghurt

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Safranris med pølse og mynteyoghurt

Safranris med pølse, rød chili, løk, purre, ruccola og hvitløk. Server med smakfull mynteyoghurt med agurk, honning og gresk yoghurt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Pølsemiddag er herlig. Utvalget av pølser er stort, så kjøp din favoritt. Kok gjerne en stor porsjon ris dagen før og bruk rester i denne retten. I stedet for safran kan du bruk gurkemeie for å farge risen gul.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paprika(rød)
1stk
25g
Purreløk(ca. 5 cm )
10dl
Basmatiris(ferdig kokt - kald)
0.5g
Safran(evt. 0.5 ts gurkemeie)
1klype(r)
1klype(r)
4stk
Pølse(gjerne sterk, evt. chorizo)

Mynteyoghurt

150g
Agurk(ca. 10 cm )
2ss
Mynte(finhakket)
2dl
Yoghurt(gresk)
1ss
Honning(flytende)

SLIK GJØR DU

  1. Rens paprika og skjær i mindre biter. Kjern ut og finhakk chili. Del løk og purre i skiver. Grovhakk hvitløken.

  2. Varm opp litt olje i en stekepanne og la risen bli varm på middels varme sammen med chili, løk, purreløk og hvitløk. Tilsett safran eller gurkemeie og la det steke med under omrøring i 7–10 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland i rucola.

  3. Del pølsene i to på langs og stek i olje til de får fin farge.

  4. Skrell agurk og skjær i små biter. Bland med mynte og yoghurt. Smak til med honning.

  5. Server risen med stekt pølse, mynteyoghurt og litt revet sitronskall. Pynt med en myntekvist.

Safranris med pølse, rød chili, løk, purre, ruccola og hvitløk. Server med smakfull mynteyoghurt med agurk, honning og gresk yoghurt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN