nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min
Gratinert laks med potet
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min
Gratinert laks med potet
Du kan lage denne formen ferdig på forhånd, men steke den like før servering.
DETTE TRENGER DU
PERSONER700g
300g
150g
Røkelaks(kaldrøkt)
1stk
130g
Spinat(fersk)
1ss
Olivenolje(til steking)
0.5dl
Dill(finhakket)
0.5dl
3dl
1stk
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Kok potetene i ca. 10 minutter i lettsaltet vann. De skal ikke være gjennomkokt. Hell av vannet og avkjøl.
Skjær laks og purreløk i skiver.
Stek spinaten lett i olivenolje sammen med purreløk. Når spinaten er myk, legges dill og persille i.
Skrell og del poteter i skiver. Legg alle ingrediensene lagvis i form. Avslutt med poteter og laks på toppen.
Kok opp fløte og hell i formen. Strø på salt og pepper. Gratiner formen midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Server med litt sitron og grønn salat.