Gratinert laks med potet Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Gratinert laks med potet

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Gratinert laks med potet

Du kan lage denne formen ferdig på forhånd, men steke den like før servering. Denne retten er perfekt på bufféten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Du kan lage denne formen ferdig på forhånd, men steke den like før servering.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
300g
150g
Røkelaks(kaldrøkt)
130g
Spinat(fersk)
1ss
Olivenolje(til steking)
0.5dl
Dill(finhakket)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Kok potetene i ca. 10 minutter i lettsaltet vann. De skal ikke være gjennomkokt. Hell av vannet og avkjøl.

    Skjær laks og purreløk i skiver.

    Stek spinaten lett i olivenolje sammen med purreløk. Når spinaten er myk, legges dill og persille i.

    Skrell og del poteter i skiver. Legg alle ingrediensene lagvis i form. Avslutt med poteter og laks på toppen.

    Kok opp fløte og hell i formen. Strø på salt og pepper. Gratiner formen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

    Server med litt sitron og grønn salat.

Du kan lage denne formen ferdig på forhånd, men steke den like før servering. Denne retten er perfekt på bufféten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN