Kjøttdeigpiroger
Kjøttdeigpiroger Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kjøttdeigpiroger

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kjøttdeigpiroger

Fantastiske kjøttdeigpiroger Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (3 stemmer)
Deilige piroger fylt med smakfull kjøttrøre. For å gjøre det lettvint kan du kjøpe ferdig pizzadeig fra kjøledisken og bare trykke ut til piroger som fylles på samme måte som her.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
1.5ts
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør, tilsett melk, og varm til det blir fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle, og rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker og mel. Elt til en smidig deig, som settes til heving under et klede.


  2. Hakk løk, og stek kjøttdeigen grynet i olje. Riv gulrøtter, og rør i kjøttdeigen. Press i hvitløk, og tilsett finhakket chili uten frø,
    paprika, salt og pepper. Stek alt godt sammen. Tilsett vannet, og kok sammen noen minutter. La det avkjøles. Hakk persille, og bland i kjøttrøren.


  3. Del deigen i 16 biter, og form til boller. Kjevle hver ut til en sirkel, ca. 12 cm. Fordel fyll og ost på halvparten, og brett sammen til en halv­måne. Trykk ned kanten med gaffel.


  4. Legg pirogene på en plate med bakepapir. La dem heve i ca. 10 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og stek midt i ovnen ved 225 º i ca. 15 minutter.
    Server med en god salat.

Fantastiske kjøttdeigpiroger Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (3 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN