Festpai med italienske smaker
Festpai med italienske smaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Festpai med italienske smaker

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Festpai med italienske smaker

Pai med salami, soltørkede tomater, persille, pesto og parmesan. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Denne paien har deilig smak av salami, soltørkede tomater, persille og pesto. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

2stk
Løk(salatløk)
1klype(r)
1klype(r)
1bunt
Oregano(fersk)
1boks(er)
1klype(r)
1klype(r)
70g
Salami(krydret italiensk)
2stk
10stk
Oliven(sorte)

SLIK GJØR DU

  1. Kle en smurt paiform med løs kant. Paideigen skal gå ca. 3 cm opp på kanten.

  2. Sett ovnen på 175°. Hakk persillen og fordel i paiskallet sammen med rucolaen. Skjær hvitløken i biter og stek på svak varme med spinaten i litt olivenolje i en stekepanne. Strø på salt og pepper.

  3. Skjær soltørkede tomater i strimler. Fordel det stekte i paiskallet med tomatstrimlene. Fordel pestoen over.

  4. Skjær salami i fine strimler og bland egg, fløte og parmesan i en bolle. Krydre med litt kvernet pepper.

  5. Hell eggestanden i paiskallet. Del tomater i to og legg dem sammen med oliven. Stek paien i ovnen i ca. 35 minutter til den begynner å få litt farge. Ta den ut og avkjøl.

  6. Skjær squash i tynne strimler på langs. Del løken i tynne skiver. Bland alt godt sammen i en bolle.

  7. Server paien lunken eller kald. Pynt paien med toppingen ved servering.

Pai med salami, soltørkede tomater, persille, pesto og parmesan. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN