Vegetarisk yogatallerken
Vegetarisk yogatallerken Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Vegetarisk yogatallerken

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Vegetarisk yogatallerken

Tapastallerken slik Vibeke Klemetsen serverte den på 4-stjerners middag, TVNorge

Foto: TVNorge

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rispapirruller med mandel

10stk
Rispapir(Runde)
1ss
Olivenolje(Eller 1 ss sesamolje)
0.5ts
0.5stk
Koriander(1/2 potte )
0.5stk
Gulrot(Finstrimlet)
0.5stk
Kålrot (Kålrabi)(Finstrimlet)
0.5stk
Avokado(I små terninger)
0.5stk
Mango(I små terninger)
0.5stk
Purreløk(Liten, finstrimlet)
0.5stk
Mynte(1/2 potte)
30g
Salat(Småbladet)

Dippsaus

0.5dl
Soyasaus(Tamarisoya)
2stk
Aprikos(Tørket, grovhakket)
20g
Ingefær(fersk)

Rødbetegazpacho

5stk
Rødbete(Renset og grovrevet)
0.5stk
Rødløk(Grovhakket)
0.5stk
Chili(Grovhakket)
1stk
Paprika(Gul, grovhakket)
1fedd
Hvitløk(Grovhakket)
2dl
0.5ss
1dl
Agurk(I terninger)
1dl
Parmesan(Høvlet)
8stk
Grønn asparges(Stekt raskt i litt olje)

Squashlapper

2stk
2stk
Løk(Finhakket)
5fedd
Hvitløk(Finhakket)
3stk
100g
Parmesan(Smuldret)
1bunt
Bladpersille(1 potte)
0.5bunt
Mynte(1/2 potte)
1bunt
Dill(1 potte)
2krm
Svart pepper(Smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir og stek dem ved 150 grader i 20 minutter. Bland dem deretter med olivenolje, havsalt og koriander. 

  2. Bland alle grønnsakene i en bolle med mynte og salat.

  3. Fukt et kjøkkenhåndkle og legg det på benken. Legg et skjærebrett ved siden av. Kok opp vann i en stekepanne og sett pannen ved siden av skjærebrettet. Ha mandelblandingen og grønnsakene innen rekkevidde. 

  4. Bløt et rispapir i vannet i pannen og legg det på håndkleet. Legg på litt mandelrøre og grønnsaker og rull sammen som anvist på pakken. 

  5. Ved servering skjæres evt. rullene over på skrå og plasseres på fat med dipp til. 

  6. Bland alle ingrediensene og kjør til en jevn dipp med stavmikser. Spe evt. med vann til ønsket konsistens. Serveres til risrullene. 

  7. Kjør alle ingrediensene, bortsett fra asparges, parmesan og agurk, til en jevn blanding i en blender. 

  8. Fordel suppen i fire boller eller åtte mindre glass. Anrett med agurk, asparges og parmesan. 

  9. Legg den revne squashen i et dørslag og bland med 1 ts havsalt. Sett til side, og la væsken trekke ut. 

  10. Fres hvitløk og løk i olje til det er blankt og mykt. 

  11. Visp eggene lett sammen med melet, og smuldre i osten. Finhakk urtene og bland dem inn. 

  12. Tilsett den stekte løken og hvitløken, Tabasco, 1 ts havsalt og pepper i eggeblandingen. 

  13. Press ut så mye væske som mulig av squashen og vend den inn i eggeblandingen. Sett til side i 5 minutter. 

  14. Bruk en spiseskje og form squashblandingen til kuler som stekes i olje i middels varm panne. Anrett evt. på salat. Smaker også godt sammen med en yoghurtdressing. 

Tapastallerken slik Vibeke Klemetsen serverte den på 4-stjerners middag, TVNorge

Foto: TVNorge

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN